Story of My Life
1y 5m
Saturday, December 14, 2013 | 2:25 AM | 0 comments
Happy anniversary sweetheart ♡ already 1year 5month we're together :') macam2 dugaan ada sebelum nie, terima kasih sebab masih terima aku. I'm happy beside you. Maafkan aku sebab tak selalu bahagiakan hang, ceriakan di hari hari hang. Sekarang nie macam2 benda dok jadi kan? Ya. Semua salah aku kan.. aku takda niat pun semua tu nak buat kat hang. Harap selama nie hang ikhlas maafkan aku :') hmm aku harapkan harini kita happy macam dulu, rupanya tak. Kenapa hang macamni?hmm okay salah aku lagi kan sebab reply wc kawan hang tu. Aku taktau nak kata macamana. Sekarang nie perangai hang berubah teruk. Dulu tak pernah macamni pun, kalau aku ada bt salah tak pernah pun hang layan aku macamni. Tapi sekarang? Haha cuma Allah ja yang tau apa yang aku rasa. Dulu hang selalu mengalah dengan aku tapi sekarang hang lain. Bila kita bergaduh sikit, hang cakap kasaq gila. Pastu bahasakan diri "hang, aku" pula kan. Kekadang tak selesa dengan panggilan tu bila kita bergaduh tapi takpalah. Aku malas nak bersuara. Sekarang nie aku tahan sabar ja bila hang marah atau bt apa-apa jalah. Aku bukan jenis EGO tau, biarlah sekarang nie aku yang jaga hati hang sorg. Hati aku? Pandai2 lah dia pulih sendiri. Aku tak kesah hehe. Aku nak hang tau, aku yang dulu dah takda. Aku dah berubah. Fikiran aku, sikap aku tak macam dulu dah. Mungkin hang tak sedar perubahan aku macamtu, tapi aku sedar apa yang aku buat. Dan aku dah tak sama macam dulu lagi. Aku bangun dari terjatuh, aku takmau jadi lemah macam dulu. Thanks sebab dah buat diri aku berubah macamni, hati aku dah cukup sakit bila hang bt kat aku dulu. Mungkin sebab tu :') aku cuba jadi lebih kuat sekarang. Apa2 pun aku nak minta maaf sebab sekarang nie aku banyak sakit kan hati hang, see? Malam nie pun hang takda mood sebab aku lagi kan? Haha bodohnya aku. Baik lah. Aku mengalah. Memang tarikg 14 nie takda apa untuk aku. Bye assalamualaikum..





Why you left me when I need you..
Saturday, December 7, 2013 | 3:12 AM | 0 comments




Aku taktau apa lagi salah yang aku dah buat, tetiba ja mendiamkan diri :') haha aku dekat sini tunggu macam tunggul kayu ja, hmm taktau nak kata macamana dah. Aku pun ada masalah sendiri wey. Aku fikir bila ada masalah, hang kan ada disamping aku. Hang happy kan aku :') tapi? Hanya angan-angan ja apa yg aku harapkan tu. Aku cuma nak orang ada ja dgn aku bila susah tapi takda pun :'( aku dah penat tau dak, taktau nak kata macamana lagi nie. Bila aku dalam susah, tak pernah pun orang nak ada disamping aku. Aku nak jugak orang faham apa yg aku rasa. Hmm nie sekarang? Aku taktau apa lagi salah yg aku dah buat kat hang, kalau ada bagitau lah.tak payah dok tweet apa semua tu, jangan buat aku risau & tertanya-tanya. Aku pun ada perasaan jugak wey, jangan lah menambah beban aku nak tanggung banyak masalah :'( hmm susahnya nak bagi orang faham. Nak ikot kan hati nie, aku nak cerita dah masalah aku dekat hang. Kan aku pernah janji, kalau ada apa apa aku akan bagitau hang? Hang ingat tak? :') hee aku takmau mungkir janji tu, bila hang mendiamkan diri pula.aku tak boleh nak kata apa, lebih baik aku berdiam daripada luah kan dekat hang. Hang pun aku tengok macam takda mood ja, aku taktau apa salah yg aku dah buat.mungkin aku tak sedar. Tapi tak salah kan kalau hang bagitau ja aku? Benda boleh setel wey. Aku tak suka lah bila jadi macamni, kita dah renggang sekarang nie. Not like before. Aku rindukan kita yang dulu :') ehm hang tak rindu aku ka? Aku msg tak balas pun kan, lama aku tunggu tau dak. Hmm aku harap hang okay kat luar tu tanpa aku :') thanks sebab bt aku macamni, aku pun ada perasaan. Aku msg sebab nak tanya hang apa salah yg aku dah buat tapi hang tak endah pun msg aku tu. La nie aku tak pk dah apa masalah aku sekarang, aku rasa takda guna pun dok tunjuk muka simpati.siapa nak kesah kan? Hang pun takda bila aku susah. Lepas nie kalau hang nak merajuk ka, marah ka atau apa-apa jalah. Hang bt ja :') aku boleh nak sejukkan hati hang, hati aku nie cukup sakit sangat sampai dah tak kuat nak terima apa2. Hang tak nampak apa yg aku rasa, lepas nie aku lebih rela pendam ja. Biaq ja aku yg jaga perasaan hang, happy kan hang. Diri aku? Biaq aku sendiri yang cari kebahagiaan. Hehe nampak aku jadi macam laki lah pulak kan? Bt macam takda perasaan :') hm aku jadi macamni sebab aku cuba kuatkan diri, takmau jadi lemah. Kekadang aku rimas jugak, bila aku tenga serabut ada masalah. Ada ja orang nak meluahkan perasaan sedih, marah depa dekat aku.aku dah penat nak tolong tenangkan diri depa tu, sedangkan diri aku? Tak terurus sangat pun, bahagia pun tak. Aku taktau kenapa aku suka tolong selesaikan masalah depa tu, padahal masalah aku? Depa taktau apa pun. Depa taktau apa yg aku lalui sekarang, cuma aku ja yg selalu faham depa. Haha :D selalunya bila susah ja depa akan cari aku tapi bila aku susah.tak pernah yang nak ada disamping aku. Aku dah lama perhati semua tu :') cuma aku diam. Aku kisah apa kan, aku selalu ja ada untuk depa luah masalah. Hmm aku taktau nak kata apa dah, diam lebih baik kan? Itsokay lah kalau hang nak layan aku macamni, aku tak pernah nak mengeluh. Even hang tak hirau apa yg aku buat, aku tetap akan cari cara jugak supaya kita boleh jadi macam dulu balik. Aku nak setel, aku dapat rasa yg aku ada bt salah kat hang.cuma aku taktau apa salah dia. Maafkan aku kalau tak selalu senangkan hati hang, aku nie bukan sempurna pun. Aku nak hang tau 1 benda ja nie, aku takkan pernah give up dengan hang w/pun kita selalu jadi macamni. Aku harap hang akan faham aku :') hmm jaga diri..
Selamat pagi dunia
Wednesday, December 4, 2013 | 6:20 PM | 0 comments
Hi, selamat pagi :) Emm awal nya bangun haha, bagus kau Bulat. Selalunya kalau pepagi cenggini mmang tak lah kan aku nak berjaga, update blog bagai. Nasib lah si demok tu call, dok sembang entah papa. Btw thanks k? Heh sebenarnya aku merajuk, hmm kot lah nak pujuk ka apa.taktau la tu yg aku merajuk :( nak cakap pun takda mood tadi, hm dengan suara pun takda. Nak bergelak atau apa pun tak boleh. Hm. Act, aku merajuk bukan kenapa. Setiap malam aku tunggu tau, lama sangat. Dok mengharap dapat lah wish night apa smua tu, tggu dia alas msg lama sangat. Kekadang tak balas terus. Aku tggu ja tapi takda pun. Dih nyaaaa :(( selalu dapat time 7pagi ja.sanggup nie teman sampai lewat malam, kekadang aku tunggu ja smpai 4/5 pagi sorg sorg. Emm terasa bodoh ja bt centu, memang tak lah dia nak balas. Tu masa untuk tidur, bukan untuk berjaga ya bulat? K stupid so much. Err tapi tapi... hm nothing. Banyak hari dah, kekadang janji tp tak terjadi pun.hmm biarkan, aku tau dia letih. K. Aku cuba faham. Biarkan biarkan. Hmm pagi nie dok berharap ada la msg hang pujuk ka apa, nie tak pun. Dok paksa aku makan ubat ja sampai ke sudah, eum please lah. Aku kalau sakit memang tak pernah makan ubat la, biaq ja lega sendiri. Kalau ayah suro, baru aku makan.tu pun kekadang nak, kekadang dak. Eeee tak pujuk pun kan? :( aku balas macam moody sebab nak hang tau yg aku merajuk, tapi hang masih boleh nampak. Ohh sedih sangat. That's why aku tak reply terus msg tu. Sakit hati tau? Hmm takpa lah, hang letihhhhh. Aku tak mengharap dah pujukan dari hang lepas nie, kekadang sakit hati lah jugk. But, I'm try to ignore. Haih mesti hampa yg baca nie tengok aku macam bt teruk kan? Haha kekadang aku pun rasa aku nie macam bt teruk tapi hampa tak rasa apa yg aku rasa. So, biarkan jalah diri aku sendiri yang faham apa yg aku rasa selama nie :') tak kesemua orang tahu apa yg aku rasa, termasuk lah "sahabat" aku sendiri.aku kalau sedih, kecewa, sakit hati atau apa apa jalah. Aku rasa lebih selesa luahkan dekat sini ja, aku boleh tulis sepuas-puasnya. Aku luahkan semua. Aku tak yakin orang boleh faham apa yg aku rasa, jadi lebih aku pendam & ceritakan dekat sini ja. Blog nie dah macam diari bagi aku, tak kesemua orang tau aku ada blog nie. Tak kesemua yang tau aku kalau ada masalah, luahkan kat sini. Cuma orang yg tertentu saja aku boleh bagi link blog nie :') okay stop. Nothing to say lah. Kesimpulannya, aku nak cakap kat sini. Aku merajuk dan sakit hati sikit.tak banyak pun. Lepas nie aku nak diam jalah, tak perlu nak buat merajuk bagai.bukan boleh paa pun, aku pun tak mengharap dapat pujukan dah dari sesapa. Haha okay, teruk bulat teruk. Jangan bt teruk sangat wahai bulat. Emm okay. Dah, chawwww.


Sekadar luahan..
Monday, December 2, 2013 | 9:26 PM | 0 comments
Macam-macam dugaan yang datang sekarang nie, sedih pun ada. Ya allah, sampai bila aku kena bertahan :'( bila ada masalah macamni, aku nak ja orang ada disamping aku.dengar luahan isi hati aku. Tapi kenapa sunyi.. kenapa takda ada orang yg boleh ada disamping aku :'( hmm mungkin aku tak pernah tunjuk kat orang yg aku nie macam takda masalah sbab tu orang tak kesah apa kan? Hmm selalu bila ada dengan kengkawan tak pernah lagi aku meluah perasaan ka apa.selalu happy ja, happy go lucky gtu. Haha sampai orang pun selalu tegur "bulat rilek ja dia, takda masalah. Mana ada dok sedih teriak mcam kita" hahaha macam lawak pun ada bila selalu dengar orang ckap macamtu. Padahal aku neyh pendam macam2 benda dalam hati sampai aku rasa 1 tahap tu, aku macam dah tak berdaya nak bangun kuatkan semangat dalam diri :') kadang aku terfikir, "untuk apa aku ada sahabat baik yg selalu ada disamping tapi aku tak kongsi bersama bila ada masalah? Untuk apa? Sedangkan bila depa susah, depa selalu kongsi cerita. Cukup kuat ka diri nie nak tanggung derita tanpa meluahkan dekat sesiapa?" Kata-kata tu yang selalu main dalam fikiran aku.. Ya, memang aku nak luahkan apa yang aku rasa & pendam.tp aku rasa aku tak mampu nak ceritakan, aku takmau orang tengok kelemahan aku. Hmm biarlah aku pendam selagi mampu, aku yakin dengan diri aku sendiri boleh tempuh semua dugaan. Aku sembunyikan semua benda dari orang sebab aku taknak menyusahkan. Biar ja lahaku luah semua benda dekat sini, dalam doa :'( kadang-kadang, biarlah aku jadi pendengar/penasihat dekat kengkawan bila susah, biarlah aku tolong depa. Asalkan aku boleh buat, tengok kawan-kawan happy.tu pun dah cukup :')

Sebenarnya sekarang hati aku tenga sakit sangat, hmm aku taktahu nak kata macamana. Semua hanya terluah dengan airmata ja sekarang, sumpah aku serabut pk :'( sakit hati bila tengok hang dengan dia, aku taktau kenapa? Geram tau bila pk balik pasal korg. Perlu ka aku bagitau hang semua nie? Rasanya tidak. Hmm aku tau mesti hang kata aku bt teruk punya. Pasti. Biarlah hang sendiri yang sedar apa kesalahan hang, aku nak cakap pun rasa macam takda guna. Mungkin cuma nie perasaan aku ja, mungkin aku ja yg buat teruk.aku takut kita bergaduh. Tu yang aku takmau. Jadi, biarkan jalah aku pendam apa yang terasa dalam hati nie. Biarkan aku bersedih sekarang, mungkin suatu hari nty Allah akan sampaikan kebahagiaan yang aku sendiri tak jangka akan terjadi :') aku pasti semua ketentuan tu. Hmm cuma aku sekarang tak boleh putus asa, kena kuatkan semangat. Allah ada, luahkan saja semua padaNya. "Hang kena kuat Bulat, yes kena kuat! Jangan bersedih lagi ya, jangan tunjuk kat orang kesedihan hang tu. Nty tak comel, hehe." Always remind it to myself. Kekadang senang ja dok cakap macamtu tp susah kan nak buat? Yes. Memang susah aku nak kuatkan semangat, sebab sekarang aku betul-betul lemah.dengan airmata selalu berteman setiap waktu.. hahahahaha can I laugh again like before? Can I happy like before? Can I smile like before? Can? :( hmm I'm not strong enough right now. Hanya Allah ja yang tau apa dah jadi kt aku.haihh aku perlukan seseorang untuk meluahkan semuanya :'( memang kali nie aku tak boleh tahan dah nak pendam sesorg. Sampai bila aku nak jadi macamni. Emmmmmmm.... stop Wany stop!!!!!!! Tabahkan hatimu wahai si comel hehe. Aku tunggu kebahagiaan tu datang sendiri. I'll :)

Btw, dia dok buat apa hah sekarang? Dah makan ka belom? Dah solat ka belom? Rindu aku ke dak? Aha no text, no call. Imissyou so much right now :'( lama aku tggu tp hmm.. aku harap hang happy lah bila ada dekat luar tu, aku tau hang nie hidup rilek ja.takda istilah sedih dalam diri tu. Kan? Haha em. Just joking. Sebenarnya.... em Jihah? Nisa? Wanie? Maisarah? Dinie? Paan? Le'in? Madi? Fifie? Aku rindu hampa juga :( hmm bila lah nak boleh lepak sekali macam dulu? Rindu gila haa, lama tak bergelak sekali, makan sekali, dok melawak lawan perli pun sekali. Macam2 lah lagi :'D haha lama tak dengar cerita dari hampa semua nie, happy ka? Ada masalah ke idak? Ehee harap sihat semua lanaa dekat luar tu. Hey Jihah, macam2 benda hang selalu luah dekat aku nie. Aku harap hang bersabar okay? Takmau sedih2 dah tau, engat la apa yang aku selalu pesan kat hang tu. Jangan membantah nah 😡 hehe. Eh paan paan? Tenga rindu kak pah letew ^^ haha bahagia noh lamolaa, jangan dok teriak dah noh paan.buat malu kat orang aih, hang laki kena kuat. Jadi macam John Cena, lol apa kena mengena --' hahaha jadi macam member hang hok pembonceng moto elci merah nuh, happy selalu. Mana ada nak jiwang apa bagai nie hahaha :p Nisa & Le'in? Hampa dua jangan dok bergaduh kerap sgat noh, simpati teruk aku tengok nie. Haha sweet ja baba dgn mama nie, bila aku nak kena penyepak pulak taktau dgn hang Nisa? Hahaha tabahkan hati la bila baca apa yg aku tulis pasai hang neyh, aku tau dok panas tu ^^ hoho. Terasa happy pulak bila tulis pasai hampa kat sini, haha rindu pulok :'D

Emm wey hang, ya hang lah.aku harap hang terasa la noh yang aku nak cakap nie tuju kat hang :)) hmm aku nak hang tau 1 benda ja, aku sayang hang.nak percaya ke dak tu hang punya pasal lah, aku tak paksa. Aku rindu hang. Hang rindu aku dop? Ekeke semestinya lah tidak kan? Emm ingat lagi dak aku msg hang malam haritu? Aku hantar ayat nie "Rindu-rindukanlah diriku. Sepanjang hari-harimu" haha simpan leklok tau msg tu.. hm entah2 hang dah padam paa :'p haih apa apa jalah, aku rindu hang.kekadang rindu sampai nanges tau, haha mengada gila aku x_x suka bt terok. Emm kenapalah hati nie lembut sangat ye? :') em em okay lah. Malam nie rasa sunyi ja, takda msg pun. Aku harap hang boleh happy kan aku balik macam dulu, aku rindu diri aku yang dulu. Sekarang nie macam2 dugaan dok ada, hmm :) jaga diri ya? Selamat malam. Iloveyou sweet stalker :*
Memories. Happy.
Monday, November 25, 2013 | 2:52 PM | 0 comments
Assalamualaikum. Selamat pagi dunia. Selesai sudah majlis perkhawinan kakak dengan abang anas ;) nasib lah dua hari nie cuaca okay okay sajiee, tidak sebelum nie asyik hujan ja. Tapi alhamdulillah.. semua okay ja, seronok ikot kakak dengan abang anas outdoor kemarin. Alahai gambar semua omey omey nya pun guwaa tengok, jealous so much >< macam best ja khawin? Hahaha aku lambat lagi, nak belajar pandai-pandai pastu cari kerja baru boleh khawin. ekeke galakk. Memang best lah dapat abang ipar macamni, jenis 1 kepala dengan aku pulak. Gila gila punya perangai, memang ngam ah haha. Esok kakak dah nak pegi keyell, haih rasa sedih pulak bila tak duduk sekali dah dengan kakak. em em nak bt guanee kan, bila dah khawin kena lah bt haluan masing2. Act bukan aku sorg ja rasa sedih, kakak pun cakap dia sedih bila dah khawin nie.sebab dah tak duduk sekali haha :) nty abang anas nak bawa kakak pegi Istanbul, wahhhh mesti best! Kakak tak tahu pun pasal nak pie sana tu, hanya guwaa saja yg tahu. Haha kononnya nak bt suprise lah kan, eeee sweet nya. Best gila kakak boleh pegi sana. heh nak belajar rajin-rajin nie pastu giliran aku pulak boleh pie berjalan jauh jauh, nakp Paris. hehe. kuat berangan betul. Btw, terima kasih sahabat sahabat yang ku sayangi ^^ datang ruma & terima kasih juga ya awak? sebab temankan saya sampai ke petang hehe. Mau boleh duduk dengan geng tu sampai kesudah memang tak habis cerita lah, sebenarnya tadi nie memang aku tak tahan lah dengar Jihah cerita pasal tu. Ohmaigad, aku tahan airmata ja. Thanks semua sebab tenangkan aku, aku tau hampa faham apa yang aku rasa kan masatu? ha ha aku cuba sabar :) thanks lah sebab jujur dengan aku nah kawan, tak perlu lah berahsia atau kesian dekat aku. Better jujur ja daripada hampa nak sembunyikan semua nie, aku okay ja. hm emm okay stop talking about it.

Kemarin aku happy sangat sangat lah, si keding tu datang kenduri temankan aku. hee tak sangka pulak dia nak datang sungguh, ingat kan main-main. Lama jugak lah dok menyembang dengan dia, luah habis semua apa yang terpendam dalam hati neyh :D mau marah, marah terlebih sangat aku nie pun.sampai nak tendang meja bagai haha, geram lah aku dengan dia nie. Aiii tak boleh lah, kot mana pun aku kena menang jugak >< dia dok bt takmau mengalah sebab tu aku marah haha.kemarin dok cakap pasal mat alif kot, entah kenapa aku jadi sakit hati sangat bila dengar apa yg hang kata tu. aku tahan jahaa airmata nie, hang pun tau kot yang aku nak teriak masatu? hah bt malu ja, takkan aku nak teriak pulak kan dekat ruma orang. haihh. sebenarnya aku geram jugak lah bila dengar hang dok puji puji "as" tu, yaa aku tau lah dia perfect :) semua lengkap dalam diri dia tu, aku nie apa lah sangat kan? tp hmm tak payah lah suro aku ubah diri aku jadi macam orang lain, aku tetap diri aku. kalau rasa dia tu lebih baik, hang ambik jalah dia. aku nie bukan bagus sangat pun macam dia hehe. nvm, aku abaikan kata kata hang tu. Emm rindu lah. baru sehari tak jumpa, haih satg pkol 2 hang dah nakp kem kan? Aku nak jumpa hang tapi sepupu pulak datang ruma, sorry sangat :') nty bila dah balik, kita jumpa okay? Hihi sabor je. I really miss the moment w you, kemarin nie aku rasa tenang sikit bila dengar apa yang hang luah.pastu aku pun luah benda yang sama kt hang. Hmm rindu nak gelak-gelak dengan hang, rindu nak bebai dengan hang. hmm em, aku harap hang pun rindukan benda yang sama. hee.

Kakak cakap esok sebelum bertolak pie keyell, dia nak balik ruma dulu. hmm tak sempat lah jumpa, awal pagi dah nakp penang. I'm gonna missyou sis :( lambat lagi dia nak balik sini, entah lah bila. haih harap-harap dia pun rindu aku lah hehe. Tadi lepas salam dengan kakak, dia ada cakap something. aku rasa nak menangis pun ada bila dengar haha, tapi watlek jeh. Haihh kenapa lah hati aku neyh cepat tersentuh taktau emmmm :D sis, just takecare of yourself good there. wish a happy new life with your ​​beloved husband. tak sabar nak dapat anak menakan nie ^^ hahahahahaha lol lambat lagi sih! love much both of you :)

Hollaa. sampai sini ja cerita yang aku nak kongsikan, hehe letih tak angge. nak kena bt banyak kerja pulak dalam ruma nie, kalau kakak ada kan bagus. semua dia boleh bt hahaha, but know... no more! Aku pulak sekarang nie yang jadi bibik, wuuu pemalas gila. ekekeke. see ya later, love you sweet stalker <3 <3
Life is rough, so I gotta be tough.
Friday, November 1, 2013 | 11:41 PM | 0 comments
Lepas satu, satu dugaan datang dalam hidup aku... kenapa? :'( aku tak kuat lalui semua nie sorg sorg, sumpah tak kuat. tak tahu nak luahkan dekat sapa. mana pergi sahabat-sahabat aku semua? mana mereka...
aku perlukan semua untuk tambah semangat aku. aku nak bergelak macam selalu, nak jadi happy macam selalu. sekarang nie? cuma Allah ja yang tau apa yang aku rasa..

untuk awak, ya awak. dear capital "F". aku taktau lah apa lagi salah yang aku dah buat, bila baca ja apa yang ada kat tweet hang tu. hah sumpah sentap. mungkin aku tak sedar apa yang aku dah buat? aku harap hang maafkan lah ya. cukuplah.. aku penat. serius aku dah penat nak menanggung semua nie. banyak lagi masalah yang aku kena tanggung, aku dah taknak pk apa dah semua pasal diri hang. kalau aku ada bt salah/terkasar bahasa dengan hang bagitau terus terang. tak payah la lagi tweet apa semua tu, sakit sangat hati aku nie baca. Aku takmau tengok lagi orang berdendam dengan aku, cukup lah dulu sekali aku kena masalah punca dari hang.. hmm penat dah menangis :') 

aku rasa aku boleh ketepikan dulu pk pasal semua tentang dia, sekarang aku cuba selesaikan masalah yang aku lalui sekarang. aku yakin aku boleh selesaikan semua nie sorg sorg. InsyaAllah.. hmm sebenarnya aku perlukan sahabat-sahabat yang lain, bukan untuk selesaikan masalah tapi cukup lah sekadar mendengar masalah aku.tu pun sudah lebih dari cukup :( sekarang aku tengok masing-masing tenga sibuk, ada yang tengah enjoy/happy. aku taknak lah ggu. hehe aku taknak menyusahkan hampa semua macam dulu, biar lah semua happy. aku kat sini tumpang sama :) mungkin ini hanya ujian kecil Allah bagi padaku?
hmm mesti hampa tertanya-tanya kan apa masalah aku sekarang? huh takkan & tak mungkin aku cerita dekat sini. Aku lebih suka luahkan depan-depan, baru aku rasa lega..sekarang aku kat sini cuma menunggu, " menunggu seorang sahabat yang melihat kesakitan di mata aku :') " bila ada yang datang tanya aku nanti, barulah aku ceritakan semua masalah yang aku pendam selama nie..

selama nie bila kita semua selalu bersama-sama, bergelak sana sini, hampa dok kucai aku, aku selalu gelak puas kan? macam tak ingat dunia dah haha. sebenarnya, cuma masa tu jalah aku boleh happy kan diri aku sendiri. bila aku seorang diri? takda lagi gelak ketawa semua tu, takda perkataan "hahahaha" tu langsung :') aku cuma mampu tahan pendam dalam hati nie dalam-dalam, sampai lah aku menangis. aku tau takda sapa pun yang faham apa masalah aku sekarang nie kan? hah cuma 1 kata yang aku simpan dalam diri aku sekarang.. aku cuma "tunggu". tunggu apa? baca lah balik apa yang aku tulis kat atas tu :')

hmm bila pk kan balik, biarlah memendam. biarkan Allah saja yang tahu isi hati aku sekarang nie. Biarlah rahsiaku tersimpan rapi. " Terkadang aku bersendiri, bukan kerana belagak sombong. Tapi, aku lebih tenang. Refleksi diri yang semakin dekat dengan kematian ". Aku suka dengan kata-kata tu :') Ya. 
bila aku seorang diri, aku selalu berfikiran macamtu.. entah kenapa? hmm.. 

Sekarang aku nak buka buku baru. Dalam bulan yang baru, bismillah. Rabb. biar kehadiran bulan ini lebih baik. Ku mohon redhaMu.. harap semuanya dipermudahkan, doakan aku ya boleh menanggung dugaan nie dengan sendiri? :') Amin...
What's my fault?
Saturday, October 26, 2013 | 8:29 PM | 0 comments
Idk why this happen! Hmm :'( sakit nya hati neyh bila baca semua tweet hang, cara hang tu macam nak kata salah aku ja.. Bila dah tanya takmau ngaku pulak, jawab pun dak. Dalam hati nie sakit sangat, faham tak sakit tu macamana? Hang jangan lah bt aku terseksa macamni, penat tau nanges nanges. Hmm.. Walaupun hang tak ngaku semua tu bukan salah aku, aku tau & aku dapat rasa mungkin aku ada bt salah. tapi tak salah kan kalau hang mengaku then bagitau? mungkin aku tak sedar yang selama nie aku ada banyak bt salah dekat hang, aku minta maaf. sekurang-kurang nya bagitau ja lah apa yang aku dah buat kat hang sampai hang tulis merapu entah papa kat twitter tu. Sentap wey aku baca. Sebak tau sebak sebak sebak! serabut dalam kepala otak aku neyh dok pkiaq, macam orang takda hala tuju ja. aku rasa hang happy lah kot dekat luar sana, aku nie jaa dok bt teruk lebih kot. haha :')

Pagi tadi Meq msg aku, dia cakap hang rindu. rindu nak tgok muka aku. siap ajak pie sekola lagi suro aku belanja dia dgn hang makan. haha rindu ka hang kat aku sampai bt macamni? :') hati aku sakit wey, tak kuat aku nakp sana join sekali dgn hampa makan2. tambah lagi ada hang. memang.. hmm nothing to say. aku takda mood sangat. mesti hang terasa kan sebab aku tak balas pun msg hang tapi msg kawan hang aku balas, siap call tanya dok mana bagai. haha minta maaf, bukan sengaja :') aku saja tunggu hang call/msg aku sendiri. kalau rindu mesti hang cari aku, tapi nie tak pun.. hang pesan kat orang lain ja, yang tu belum tentu hang rindu aku betul ke dak kan? hmm. tengahari tadi masa nakp ambik adik tu aku call meq suro mai kat aku, haha masatu aku harap sangat dia ajak hang. aku masuk ja kawasan sekola tu dah nmpak dia dari jauh, aku ingatkan hang yang kt belakang tu. rupanya orang lain. hehe sedih ja rasa.. aku sebenarnya tahan ja airmata tadi sebab aku rasa tak perlu kot nanges haha, bodoh bt teruk ja aku nie :'D masa jalan dgn depa cari adik, meq tanya "hang nak tengok farid dok mana?" aku tanya jalah hang dok mana, pastu dia tunjuk kat tempat yang hang duduk tu. hang pandang ja kat blah aku :') pakai baju warna purple eh tadi. hihi ensem ja. tapi aku bt taktau ja kan? ehm minta maaf sebab aku tak tegur hang, aku nampak ja hang tadi terus aku jeling. masatu pun aku tahan ja airmata nie aaa, aku taktau kenapa masatu rasa mcam nak nanges. lol nampak sangat bt teruk kan haha. aku pie tak lama pun kat sana, lepas dah jumpa adik. aku balik terus lah, masa aku jalan nak balik tu aku mampu tengok hang dari jauh ja :') aku taktau nak kata apa.. aku cuma pesan kat meq suro kirimsalam kat hang. then blah.

Aku taktau apa salah aku kat hang, aku cuma nak minta maaf ja kalau aku ada bt hang terasa atau sakit hati. Tolong. Tolong bagitau apa salah aku, takda manusia kat dunia nie yang sempurna. semua orang pernah bt salah. Aku nak perbaiki balik kesalahan aku selama nie, aku takmau tengok dengan cuma sebab aku bt salah macamtu, hang jadi tak suka dgn perangai aku. Aku sakit hati sangat bila hang tweet kata macamtu kat twitter. Kalau betoi memang semua tu salah aku, luahkan cepat. Aku nak tau apa salah yang aku dah bt selama nie :( aku takmau tengok orang terus dok sakit hati dengan perangai aku. hmm okay lah, that's all. aku harap hang baca apa yang aku luahkan kat sini. aku sedih wey hang bt cenni. aku taktau nak luahkan kat sapa, sakit bila pendam sorg sorg. hmm just want to say, takecare of yourself ya? thanks for everything.. 

Older Post
MySelf
Saya hanyalah seorang ciptaan yang berwujud manusia namun tidak sempurna seperti pencipta nya "ALLAH". Tidak pernah menunjuk kelemahan diri dihadapan orang, sentiasa bersabar. Keep calm & smile! Kebahagiaan pasti akan datang juga :)

My Wish
Stop waiting for something to happen in my life, go out and make it happen before its to late. I'll not be a negative thinking, hope I can be strong. I wish can make people around me happy and proud of what I do. Always appreciate the people around me :)